Dezinfectia reprezinta un complex de proceduri care are ca scop distrugerea microorganismelor si sursele lor de infectie, astfel avind loc stoparea transmiterii lor la populatia sanatoasa.
Dezinfectia preventiva se efectueaza la intervale regulate de timp, pentru a prevenia aparitia unor focare de infectie. Scopul sau este de a reduce riscul aparitiei si raspindirii unui focar al unei boli infectioase in incapere si prin urmare sa excluda aparitia unei epidemii.
Daca exista informatii ca focarul de infectie exista printre oameni, atunci dezinfectia preventiva devine dezinfectia actuala si are ca scop distrugerea focarului de infectie.
Exista mai multe tipuri de dezinfectie: Mecanic - este prelucrarea directa a obiectului: spalarea pardoselilor, inlaturarea stratului de pamint, ventilarea regulata a incaperii. Fizic - in acest caz microorganismele sun distruse folosind factorii fizici precum, tratamentul termic, radiatiile, radiatiile ultraviolete etc. Chimic - consta in utilizarea diferitor dezinfectanti pentru distrugerea agentilor patogeni. In timpul dezinfectarii chimice trebuie de atras o deosebita atentie protectiei, folsind masca chimica, costum special, deoarece dezinfectantii pot contine elemente chimice daunatoare omului, asa ca(clorul, diverse alcaline, etc.) Biologic - bazat pe utilizarea microbilor antagonisti. Metoda este destul de specifica si se foloseste doar pentru dezinfectarea apelor reziduale, dezinfectarea gunoiului si adeseurilor, camerelor biotermale la crearea biocombustubilului etc.
La fel una din ramurile dezinfectiei, cu care noi ne luptam, este mucegaiul.
Un metru patrat de mucegai produce citeva milirade de spori pe zi, care sunt raspinditi prin aer peste tot, preferind locurile umede si calde. Sporii pot patrunde prin tractul respirator, ei pot ajunge in plamini sau isi pot gasi calea prin piele sau alimentele pe care le consumam. Aceste substante acumulate in organism, pot afecta in timp ficatul si rinichii. Dupa un timp, acesti spori acumulati in organism, pot provoca cresterea intensiva si raspindirea celulelor cancerigene. Prin urmare, indata ce gasiti in locunta d-voastra mucegai, apelati imediat la Stop Insect, pentru a stopa raspindirea si a scapa definitiv de mucegai.
Procedura de dezinfectie include: Dezinfectia, Deratizarea spatiilor, precum si eliminarea mucegaiului si a ciupercilor.
Se asigura prelucrarea diferitelor spatii:
1. Apartamente, case, cabane, etc. 2. Terenuri, intreprinderi, organizatii 3. Institutii medicale, Hoteluri, Pensiuni 4. Unitati de alimentatie publica 5. Transport 6. Institutii educationale,etc.
Pentru combaterea daunatorilor se folosesc insecticide de noua generatie. Acestea sunt pulverizate cu un aerosol, asigurind patrunderea uniforma a medicametului pe toata suprafata. Dupa procedura, camera este bine aerisita timp de 4 ore. Se asigura dezinfectia de rutina si finala. Daca este necesar se efectuiaza o a doua procedura.